Workshop vuurwerk met je hond

Beste leden van de VZWH,

Het lijkt nog ver weg, maar nu is de tijd om te gaan starten met de voorbereiding op de vuurwerk maanden. Ook al is jouw hond NOG niet bang, deze workshop zorgt ervoor dat jij als eigenaar weet hoe je jouw hond het beste kunt begeleiden bij schrik of angst. Ook sterk aan te raden voor puppy’s en jonge honden.

Tijdens de wintermaanden ontkomen we niet aan het geluid van vuurwerk. Veel honden zijn bang voor vuurwerk en krijgen hier veel stress van. Tijdens onze workshop “Vuurwerk met je hond” leer jij je hond oefeningen aan zodat de schrik of angst voor het vuurwerk voorkomen kan worden of verminderd. Tijdens de workshop werken we niet met vuurwerk of geluid maar leer je hoe je door middel van oefeningen de angst bij je hond kan wegnemen. De workshop duurt 90 minuten. In de workshop worden de volgende dingen behandeld:

  • Hoe je je hond kunt trainen op geluiden van vuurwerk
  • Wat jij wel en niet moet doen wanneer je hond schrikt, bang is of echte angst heeft
  • Wat voor afleiding je je hond kunt geven op het moeilijkste moment (ook om te voorkomen dat er (meer) angst ontstaat)
  • Ontspanningsoefeningen bij je hond
  • Massage technieken bij je hond

Datum: 13 november 2022

Tijd: 14 uur of 15:30 uur

Locatie: Wereldhond Hoofdweg Oostzijde 1704, 2157 NB Abbenes

Kosten: € 37,50 nu speciaal voor onze leden € 32,50!

Aanmelden: Beantwoord via de mail evenementen@vzwh.nl met voorkeur voor een tijd en geef aan met hoeveel personen je komt (max 2 per hond).

Bij genoeg aanmeldingen is het ook mogelijk om zonder hond in te schrijven voor een speciaal bedrag van € 10,- pp i.p.v. van € 12,50 pp.

Inschrijving is pas definitief na betaling.

Met vriendelijke groet,

Ilse Vlasman